Skip to main content

Maat opnemen

Het juist opmeten van de band is heel belangrijk. De banden worden namelijk op maat gemaakt aan de hand van de door u opgegeven omtrek. Let erop dat vanwege de rekbaarheid van de stof de banden smaller geleverd worden dan dat u ze besteld heeft. Hierdoor blijft de band tijdens het gebruik goed zitten.

Banden voor de arm kunnen geleverd worden tot en met 40 centimeter. Dit omdat een band van meer dan 40 centimeter niet altijd goed blijft zitten, ook niet wanneer deze taps is gemaakt. Groter bestellen kan wel, maar is op eigen risico.

Voor het opnemen van de maat gaat u als volgt te werk. Gebruik een meetlint en wikkel dat rond uw arm, been of buik, daar waar de band gedragen wordt om de Omnipod of de sensor te beschermen. Zorg dat het meetlint wel aansluitend zit, maar u hoeft het niet stevig aan te trekken. De pod of sensor hoeft tijdens het meten niet mee gemeten te worden. Dit is de maat die doorgegeven kan worden (op het voorbeeld van de foto 29 cm).  Let erop dat links en rechts soms kan verschillen.

Wanneer het zo is dat uw arm of been taps toeloopt, dan is het mogelijk om de band schuin te maken. U meet dan als volgt. U neemt de plek daar waar de pod gedragen wordt (op foto aangegeven met rechtse pijl) en meet 6 cm erboven en 6 cm eronder voor een band van 12 cm breed of 4.5 cm erboven en eronder voor een band van 9 cm breed (op foto aangegeven met linkse pijlen). Mocht dit een verschil van 3 cm of meer, dan is het zinvol om de band schuin te maken. De gemeten maten van de bovenzijde en de onderzijde kunt u dan doorgeven bij uw bestelling in het veld bestelnotities.